1 jarig bestaan van het doofblindencafé op 30 september 2016

Op vrijdag 30 september werd met alle bezoekers gevierd dat het doofblindencafé, onder leiding van Laura Kwast, 1 jaar bestaat. Speciale aanwezigen waren Froukje Bergsma van Visio en Geert de Breucker van de Oogvereniging.

Historie

In oktober 2015 is bij de ontspanningsmarkt van Visio in samenwerking met de Oogvereniging een eerste start gemaakt met het doofblindencafé. Hiervoor was zoveel belangstelling dat er besloten werd dit maandelijks te herhalen.

In december 2015 kwam de groep voor het eerst bij elkaar en in februari 2016 gingen de bezoekers voor het eerst met elkaar in gesprek over een onderwerp.

Naar de toekomst

Maandelijks komt er een groep tussen de 4 en 8 mensen bij elkaar. De bezoekers ervaren het samenzijn als ‘thuis komen’. Híer worden ze gehoord en zijn ze in staat om te verstaan én mee te doen in de groep.

Vanuit de behoefte van deze groep wordt Gehoord en Gezien opgericht en zal er een wekelijkse dagbesteding worden gerealiseerd.

LinkedIn
Share