Musiceren met boomwhackers als je beperkt bent in horen én zien

Als je niet goed kunt horen ondervind je dit ook bij het luisteren van muziek; Niet alle tonen zijn hoorbaar of klinken zoals ze horen te klinken. Zeker niet als je een CI (cochleair implantaat) hebt.
Noten lezen gaat niet vanzelf als je (niet) goed kunt zien.
Toch willen een aantal deelnemers in het OOG en OOR huis graag zelf muziek maken. Onlangs leerden we samen een liedje spelen met boomwhackers. (plastic buizen met allemaal hun eigen toonhoogte en kleur).

Na de introductie van de boomwhackers gingen we aan de slag met het leren spelen van een liedje. Huug, die volledig blind is, moest alles met zijn geheugen doen. Anneke kon de gekleurde blaadjes met grote letters erop net zien. Er was veel concentratie nodig, maar wat was het leuk om te doen! Na een half uur speelden we ons eerste liedje!

(filmpje volgt of kijk op Facebook!)

 

LinkedIn
Share