Elke maand Doofblindencafé

Elke eerste vrijdag van de maand wordt het doofblindencafe (georganiseerd door de Oogvereniging – OOR & OOG ) gehouden in het OOG en OOR huis. Iedereen met oog én oorproblemen is welkom. Elke maand wordt een ander thema besproken.

Om het voor iedereen verstaanbaar te maken wordt er alleen om de beurt gesproken. Mocht het noodzakelijk zijn, dan wordt herhaald wat er gezegd is. Er kan soloapparatuur gebruikt worden, wat gekoppeld kan worden aan het gehoorapparaat. Hierdoor wordt het geluid versterkt.

Daarnaast is er een schrijftolk aanwezig. De schrijftolk typt op een speciaal toetsenbord wat er wordt gezegd. De mensen die nog voldoende kunnen zien, kunnen op een scherm lezen wat er gezegd is. De kleur en het formaat van de letters wordt per persoon ingesteld. Op deze manier kan iedereen volgen wat er gezegd wordt.
Om zo weinig mogelijk geluid te maken (wat storend is voor de slechthorende luisteraars), gebruikt de schrijftolk een geïsoleerde doos waar het toetsenbord precies inpast.

De gesprekken worden geleid door een ervaringsdeskundige en vinden plaats in kleine groepjes.
Momenteel zijn er 2 groepen in Haren.
Sinds kort wordt er in Hoogeveen een doofblindencafe georganiseerd.

De deelnemers houden elkaar op de hoogte van nieuwe regelgeving en hulpmiddelen. Op de foto laat een blinde slechthorende man zijn Ultra Cane geleide stok zien aan anderen die beperkt zijn in horen én zien. Deze stok gaat trillen als er op een route op de grond of op hoogte obstakels zijn.

Het doofblindencafe
Elke eerste vrijdag van de maand
Van 9.30 tot 11.30 uur in het OOG en OOR huis in Haren
Van 14.00 tot 16.00 uur bij Visio het Haagje 33 in Hoogeveen

Bent u beperkt in horen én zien en lijkt het u leuk om een keer langs te komen? Meld u zich dan aan bij l.kwast@ziggo.com of bel met 06-40427139

Delen mag

LinkedIn
Share