Doofblind koekjes bakken

Het leek een leuk plan; gezellig samen koekjes bakken in het OOG en OOR huis. Een recept was gevonden en de ingrediënten waren gekocht. Enthousiast begonnen een aantal mensen met het klaar maken van het deeg. Als (bijna) blinde zelf de hoeveelheid ‘afwegen’ door de maatschepjes te vullen en zo de juiste hoeveelheid in de kom te doen. De appels in stukjes snijden, de rest van de ingrediënten toevoegen. Het lukte allemaal . Daarna werd het lastig. Wat was het deeg plakkerig! Werken met de handen lukte niet. Dapper werd het deeg met 2 lepels op de bakplaat gelegd, maar hoe weet je zonder je handen te kunnen gebruiken waar op de bakplaat het terecht komt. Er was dus wat extra begeleiding nodig… De volgende keer gebruiken we een ander recept.

Gelukkig waren de koekjes heerlijk!

LinkedIn
Share