Voelbare verwijzers hangen!


Foto’s van het maken van voelbare verwijzers. Linksboven ziet u de verwijzer voor de sportruimte

 

Het heeft een tijdje geduurd, maar nu hangen alle voelbare verwijzers bij onze ruimtes in het OOG en OOR huis. Een voelbare verwijzer, verwijst naar de activiteit die in de ruimte plaats vindt. Voor onze blinde en zeer slechtziende deelnemers, is het een oriëntatiepunt in ons gebouw. 

De voelbare verwijzers zijn ontwikkeld en gemaakt door de deelnemers. Stukken board en hout werden op maat gezaagd. Vanwege de visuele beperking is het onmogelijk om over een lijn te zagen daarom werden mallen gebruikt om langs te zagen. Dit gebeurde op gevoel. Hierdoor zijn niet alle plankjes helemaal recht geworden, maar dat mag met handwerk ?
Anderen verfden het board en het hout. Niet iedereen kan kleuren zien en zo kon het gebeuren dat iemand heel enthousiast begon met het verven van de bordjes in de kleur groen, terwijl geel de afgesproken kleur was… Een enkele verwijzer heeft nu een groene achterkant ?
De ringen voor de sportruimte werden omwikkeld met wol, de voorwerpen voor andere ruimtes werden genaaid, gezaagd, bij elkaar gezocht en bevestigd. Tot slot werd er in de houtruimte een geheel van gemaakt.

Nu hangen ze! Wat zijn ze mooi, kleurrijk en helpend in de oriëntatie!

 
Op de foto ziet u de voelbare verwijzer van de gemeenschappelijke ruimte op links. Een uit hout gezaagde ovale tafel met daaromheen tien pionnetjes.

In de houtruimte zijn de cliënten bezig om het hout te zagen voor de lijsten
LinkedIn
Share