Bezoek aan de pluktuin

Bezoek aan de pluktuin

Op een mooie vrijdagmiddag in juli mochten we een bezoek brengen aan de pluktuin van Amanda en haar man in Onnen.

Amanda was al eens bij ons geweest in het OOG en OOR huis om te vertellen over het zaaiproject. Bij dit project worden wilde bloemen in de berm langs de weg geplant, zodat het leefgebied van bijen, vlinders en andere kleine beestjes wordt vergroot.

Toen vertelde Amanda over haar eigen tuin en daar werd iedereen enthousiast van!

Amanda kwam ons ophalen en te voet gingen we naar haar tuin. Die stond vol met allerlei fruitplanten, -bomen en -struiken, andere planten/kruiden. Een heerlijk plekje om te vertoeven!

Uitgebreid konden we het (soms niet al te) rijpe fruit voelen, proeven, ruiken en bekijken. Er waren veel verschillende bessen: zwarte bessen, blauwe bessen, rode bessen, kruisbessen, aalbessen en ga zo nog maar even door. Van (licht)zoet tot zuur en van flauw tot kruidig. Niet alleen de kleur varieert, maar ook de smaak!

Eind augustus mogen we terugkeren om de bramen te komen proeven!

— een doofblinde cliënt

LinkedIn
Share