Koken uit eigen tuin

door: Henk Dekker

Sinds mijn deelname aan de dagbesteding aan de Mottenbrink, heb ik een beetje geleerd om te tuinieren, wat ik een leuke bezigheid vind. Nog leuker is het als je ook van de producten uit die tuin kunt eten. Onlangs hebben we van de aardappelen en courgettes een ovenschotel met kabeljauw en van een grote courgette 2 keer een courgettesoep kunnen maken. Het voorafje op die vrijdag bestond uit brokjes aardappelen die uit de airfryer kwamen. Wisten wij veel hoe je zo’n ding moet bedienen? Lekker waren die brokjes wel. Als toetje aten we een soort vlaflip te weten: hete stukjes appel met kaneel, yoghurt met gele vla en 1 of 2 bastongekoeken er doorheen gekruimeld. Ik ben benieuwd wat de tuin ons in de nabije toekomst nog meer te bieden heeft.

LinkedIn
Share