Naar de hortus

Naar de hortus

: Anneke

Op vrijdag 4 september gingen we met ons vieren en 3 vrijwilligers naar Hortus Botanicus in Haren. Er liep een gids met ons mee en hij vertelde veel over het ontstaan van de Hortus.
Het was een zeer interessant verhaal. Als ik goed geluisterd heb kwamen de Chinezen, 50 man, en 300(?) containers uit China om in Haren een prachtige tuin te bouwen. Met huisjes, vijvers, watervallen, planten, bomen, struiken enz. enz.

We hebben geboft dat het mooi weer was. Zo konden we rustig om ons heen goed kijken en voelen.
Er stonden ook beelden, gemaakt door kunstenaars. En een zeer grote draak, gemaakt van vilt. Prachtig om dat te zien en van dichtbij te mogen voelen.

Verder liepen we door de tuin. Uit een boomstam was een prachtig klein meisje op een schommel uitgebeeld. Werkelijk waar, alles uit een boom gesneden, zelfs de touwen van een schommel waren van hout. Eerlijk gezegd vond ik dat het mooiste beeld wat ik daar zag.

Voelen aan het meisje op de schommel. Het geheel is uitgesneden uit een boomstam

Na 2 uur rond gewandeld te hebben gingen we weer terug naar Onnen. Wel moe, maar erg voldaan!

Een week voor dit uitstapje gingen ook deelnemers van de dinsdaggroep naar de Hortus om de beelden te bekijken en te voelen. Hortus, bedankt voor de mogelijkheden die voor ons werden gecreëerd!

De draak van vilt

 

LinkedIn
Share