Weet je waar je de grootste oren kunt vinden?

Weet je waar je de grootste oren kunt vinden?

Door: Eef Vosselman

Weet je waar je de grootste oren kunt vinden?

Nee?
Kom dan eens langs in het OOG en OOR huis van Gehoord en Gezien in Onnen. Daar kan je ze namelijk bewonderen!

De inwoners van Onnen hadden dit voorjaar bedacht om de straten te versieren in het kader van 75 jaar bevrijding. Ook zou er een optocht komen. Dit alles zou in mei van dit jaar plaatsvinden.
Gehoord en Gezien werd ook benaderd of wij iets wilden organiseren en dat zagen we wel zitten!

Doordat wij aan een binnenweggetje ‘wonen’, moest het iets zijn wat we aan de straatkant konden plaatsen. Er werden veel ideeën geopperd, maar uiteindelijk kozen we ervoor om de boom te versieren. Dit zouden we doen met grote oren en grote ogen. Met daarbij een bord met de tekst: ‘Deze boom heeft de oorlog gehoord en gezien.’ Een toepasselijke tekst, met een knipoog naar de naam van onze organisatie.

Om de boom zouden bordjes geplaatst worden met spreekwoorden en gezegdes die betrekking hebben op oren en ogen. Denk aan: ‘Kleine potjes hebben grote oren’ en ‘Uit het oog, uit het hart’. Deze spreekwoorden zouden we afbeelden, zonder erbij te vermelden om welk spreekwoord het ging. Zo konden voorbijgangers raden waar ze naar keken!

We (Jessyca en Eef) gingen in het voorjaar al enthousiast aan de slag met het ontwerp van de bordjes en de grote oren. Vanwege corona werden de festiviteiten afgezegd en ging dit project niet door. Nadat het OOG en OOR huis een aantal maanden gesloten is geweest tijdens de eerste lockdown, besloten we om de oren toch te gaan maken. Daarvoor hebben we een dik matje, papier-marche en roze verf gebruikt.

Nu zijn de oren af en zijn ze te bewonderen in de grote ruimte. De ogen worden nu afgemaakt door Jessyca.

We hopen dat we volgend jaar alsnog dit project, dan 76 jaar bevrijding, aan de mensen kunnen tonen!

De oren van papier-marche hangen aan de vide

LinkedIn
Share