Presentatie over bloed

Afgelopen dinsdag vertelde vrijwilliger Ria een interessant verhaal over bloed. In haar werk als laborante/analist maakte ze ooit voelbare cellen. Op deze manier konden we rode- en enkele soorten witte bloedcellen, bloedplaatjes en een onrijpe cel voelen. Met het verhaal van Ria kregen we hierdoor een completer beeld over bloed.
Ria had ook nog een oude microscoop mee genomen. Voor een aantal van ons was dit een eerste kennismaking met een microscoop. Ondanks dat er tegenwoordig modernere apparaten worden gebruikt, had dit toch een meerwaarde.
Om het verhaal beter te kunnen volgen was er een schrijftolk aanwezig bij deze activiteit. Een schrijftolk typt wat er wordt gezegd.  De mensen die nog iets kunnen zien, kunnen op een scherm de tekst, met letters in de wenselijke kleur en formaat, mee lezen. Zo krijgen ze meer mee van de informatie die wordt gegeven. Het speciale toetsenbord wat de schrijftolk gebruikt, wordt in het OOG en OOR huis altijd in een beklede doos gedaan. Gehoorapparaten versterken alle geluiden, ook het aanslaan van een toetsenbord. Door de beklede doos, wordt dit geluid beperkt en is een gesprek beter te volgen.

LinkedIn
Share