Lief zijn voor vogels

Door: Henk Dekker

Binnenkort zullen twee vogelhuisjes die door mij zijn vervaardigd, uit het OOG en OOR huis naar een plek worden gebracht, waar vogels voedsel en misschien ook wel de rust kunnen vinden. één huisje was door Jaap de huismeester voorgezaagd, zodat ik alleen maar hoefde te boren en de schroeven in het hout hoefde te draaien. Het andere huisje heb ik samen met Joke gezaagd in de verstekbak. Dat huisje is gebouwd van geperst hout. Dat is hout dat opgebouwd is uit allerlei laagjes hout. Ik vind dat mooi materiaal. Het voelt glad aan. Het moeilijkste vond ik het schroeven met de schroevendraaier en het plaatsen van een dakje van één van de huisjes. De schroevendraaier sprong vaak uit de schroef. Ik hield van dat draaien zelfs een wondje aan mijn hand over. Joke durfde het aan om voor de laatste millimeters de schroefboormachine te gebruiken. Dit heb ik gedaan en dat ging perfect. Het hout spleet niet. Het dakje van de huisjes scharniert via een binnenband van een fietsband. Die binnenband heb ik op een huisje gespijkerd en bij het andere huisje zijn daarvoor krammetjes gebruikt. Ine heeft mij geholpen om het dakje op het andere huisje te bevestigen, omdat dit mij moeilijk af ging. Dit is het bewijs dat bij Gehoord en Gezien de cliënt en de vrijwilliger samen een team vormen!

LinkedIn
Share