Varen met de praam

Door: Henk Dekker

Op 9 juli j.l. maakte de vrijdaggroep op uitnodiging van vrijwilliger Karla en haar echtgenoot Harold, een tocht over het Paterswoldsemeer en het Hoornsemeer met een praam. De groep was wat uitgedund, omdat een klein aantal mensen gezondheidsklachten had. De praam, een platte boot van 3 bij 6 meter die getrokken wordt door een motor van het merk Yamaha, is van de recreatievereniging Zomers Buiten waar Karla en Harold lid van zijn. Die ochtend had Harold een partytent op de praam gezet om ons zo bescherming te bieden tegen eventuele buien en de zon. Harold legde uit dat het opzetten een secuur klusje was, maar het verwijderen ervan zo gebeurd is. Er waren ook een biertafel en comfortabele tuinstoelen neergezet. Karla had gezorgd voor koffie en fris. Tijdens de tocht kregen we van Harold uitleg over de bezienswaardigheden die vanaf de schuit te zien zijn. Iemand uit ons gezelschap was diep onder de indruk van het Wall House dat ze vanaf de praam waarnam. Dit is een werkplek voor kunstenaars gevestigd in de wijk Hoornsemeer in Groningen-Zuid. Ze gaf aan daar graag een keer heen te willen. Vlak voor het eind van de tocht legden we aan bij de cafetaria naast de AH in Groningen. Daar werden ijsjes gekocht. Zonder natte voeten legden we even na 13:30 uur weer aan bij het Scandinavisch Dorp. Mede namens iedereen wil ik Karla, Harold en de chauffeurs Willem en Jan-Willem, die ons gebracht en opgehaald hebben, bedanken voor hun inzet!

Foto’s: Karla en Joke

 

LinkedIn
Share