Dinsdaggroep geniet van praamvaren

Dinsdaggroep geniet van praamvaren

Vandaag gingen we met de dinsdaggroep varen met de praam. Harold stond ons al op te wachten. Het was even spannend om aan boord te stappen, zeker toen we een onbekend geluid hoorden, maar het kwam allemaal goed. Laura wilde graag weten hoe diep de boot in het water lag en zo voelde ze water door haar hand gaan. De rest kon daarna niet achterblijven.
Ook mochten we om de beurt het roer overnemen, wat een hele ervaring was. We weten nu weer wat bakboord en stuurboord is, al gebruikten we soms “de verkeerde” bakboord…
Bij het Hoornsemeer zijn we uitgestapt en legde Annemiek de praam vast. Daarbij verloor ze haar bril. Toen hebben we onze taststok gebruikt waar het voor bedoeld is; om te tasten… Alleen deze keer op de bodem van het meer… Helaas vonden we haar bril niet… (gelukkig vond ze hem ‘s middags wel terug!). Na een korte wandeling en een ijsje gingen we terug naar de praam, die ons weer terugbracht.
We hebben genoten van deze heerlijke dag op het water!

LinkedIn
Share