Een ritje met een oldtimer

Door Henk Dekker

Op 17 augustus jl. kwam Geert-Jan Schenkel uit Appingedam op uitnodiging van Laura, naar het OOG en OOR huis met zijn Peugeot-404 uit 1967 om die aan ons te tonen en om er mee te gaan rijden. Huug en ondergetekende waren het eerst aan de beurt om deze oldtimer te bekijken. Ik vond het leuk om te ontdekken dat zowel de voor als de achterzijde van deze auto een soort (vleugelachtige) vorm heeft. Geert-Jan liet weten dat de auto nog wel 160 kilometer per uur kan rijden, maar dat dit niet zo verstandig is om dit in de praktijk te brengen. Kenmerkend van dit type auto is dat die is uitgerust met stuurversnelling. Toen ik instapte, vond ik al snel de veiligheidsgordels. Bij navraag bleek mijn vermoeden juist te zijn, namelijk, dat die er later waren ingehangen. De achterruitverwarming is waarschijnlijk ook later aangebracht. Aan de asbakken die aan de portieren zijn bevestigd kun je opmaken dat dit een auto is die stamt uit de jaren 60 van de vorige eeuw. Franse auto’s staan bekend om hun comfort. Je zakt weg in de stoelen. We reden richting het centrum van Haren en bij de eerste rotonde namen we de weg terug. De auto rijdt nog altijd prima. Laura, Stientje en Evelien die na ons in de Peugeot stapten hadden ook erg veel schik in het autoritje. Als het aan Richard had gelegen, dan was hij er met de wagen vandoor gegaan, maar hij beschikte niet over de contactsleutels… Wij willen Geert-Jan en ook Laura dan ook hartelijk danken voor deze geslaagde activiteit.#OOGenOORhuis #geweldigeervaring #peugeot-4041967

 

 

LinkedIn
Share