Bezoek aan Wildlands

Door: Henk Dekker

 

Op 7 september jl. was de dinsdaggroep behoorlijk uitgedund, omdat op Richard en ondergetekende na iedereen met vakantie was in Egmond. Wij gingen met Annelie en Ria die dinsdag naar het belevings/dierenpark Wildlands in Emmen. We arriveerden rond 10:45 uur. Annelie kreeg van het park een mindervalidenpas mee, om zo zonder oponthoud de attracties te bezoeken. Voorts boften we, omdat het helemaal niet druk was en het nazomerse weer de dag compleet maakte.
In Wildlands kun je in enkele uren te voet een wereldreis maken. Je kunt bijvoorbeeld zo van het poolgebied naar de tropen wandelen. Bezoekers kunnen bij de dierenverblijven op informatieborden lezen over de dieren die daar te bezichtigen zijn. Zo waren we nogal onder de indruk van de georganiseerde leef structuur van de prairiehond, die een groot deel van de tijd in holen en gangen onder de grond doorbrengt. Als er iets te zien was wezen de begeleiders de stok van Richard in die richting zodat hij gericht kon kijken en kon ontdekken wat er gaande was.
Toen namen we op Ria na, plaats in de achtbaan Tweestryd genaamd. Aan de reacties van Annelie kon ik opmaken dat ze het tripje niet echt leuk vond. Ik hield me goed vast aan de stang die voor me was gesitueerd en zat een beetje voorover gebogen, een houding die ik ook aanneem als ik op de sporttandem zit. Toen we weer stil stonden, mochten we nog een rondje mee, maar dat hebben we toch maar afgeslagen. Misschien worden we toch een beetje te oud voor zulke dingen. Het ritje met de safariwagen die zelfs door het water rijdt en het tochtje met het bootje vond ik leuk.
Ria kreeg die middag de schrik van haar leven, toen ze op een toilet een (nep)aap zag zitten met een krant onder de arm (een grapje van de dierentuin).
Helaas waren de meeste dieren niet te horen. De zeeleeuwen kon ik horen plonzen en in Birdy Bush waren de vogels goed te horen met hun zang en getjilp. Een brul van een leeuw die tot kilometers ver nog te horen is, wil je toch zeker horen? Of toch maar liever niet, want als onze trommelvliezen daardoor beschadigd zouden raken, dan zijn we pas echt in de aap gelogeerd.

 

LinkedIn
Share