Een dagje naar het Forum

Op vrijdag 1 oktober hebben we met een aantal mensen het Forum in Groningen bezocht. Voor de meesten van ons was het de eerste keer in dit hele grote gebouw. Via de mail hadden we al wat informatie gekregen, zodat we een idee hadden wat er allemaal te zien is in het Forum. Er was voor iedereen een begeleider, zodat we ieder voor zich aan konden geven waar we graag naartoe wilden.

Per verdieping was er heel wat te zien. Bij een winkel mochten we een kaars in de vorm van het Forum voelen. Hierdoor werd ons beeld iets completer hoe het gebouw eruit ziet. Ook gingen we met onze taststok over de muren, zodat we konden voelen hoe scheef deze zijn. Als blinde heb je daar geen idee van… Eén van de groep is buiten al tastend het hele gebouw rond gegaan om te ervaren hoe groot en welke vorm het gebouw heeft en met wat voor stenen het gebouwd is.

Verder waren er de vele roltrappen, dat blijft een spannende ervaring als je niet (goed) ziet. Uiteraard hebben we ook het dak bezocht. Hier werd ons gewezen waar grote gebouwen in Groningen te zien zijn. Voor sommigen was het gemis van goede ogen op deze dag merkbaar. Wetende dat er zoveel te zien is en dat je dat niet goed meer mee krijgt… Het blijft (af en toe) een pijnlijke constatering. Maar ondanks dat hadden we samen een fantastische dag!

Door: Henk Dekker

Op vrijdag 1 oktober jl. bracht de wat uitgedunde vrijdaggroep, een bezoek aan het Forum. Ik was er kort daarvoor een keer met mijn fietsmaat geweest en opperde dat het misschien een leuk uitje zou zijn. De andere groepsgenoten stemden daar mee in en dus reden we die ochtend met 2 auto’s naar de binnenstad. Ik liep met vrijwilligster Joke. Ik kreeg in het begin van de excursie reeds trek, toen Joke mij vertelde dat je in het winkeltje beneden in het gebouw waar we waren neergestreken, droge worst kon kopen. Hoewel het me moeilijk viel, heb ik geen worst gekocht. Ook een T-shirt met de afbeelding van dit bijzondere gebouw liet ik hangen. Aan bioscopen geen gebrek. Er is daar zelfs een buitenbioscoop. Joke liet me een lamp voelen/zien die aan de muur hangt, in een ruimte die uitkomt in één van de bioscopen. De lamp werpt mooie schaduwen op de muur. Toen kreeg Joke een ruimte in de gaten waarin een 3dprinter stond. Joke vroeg aan een medewerker of ik het één en ander mocht aanraken. De man kwam terug met een replica van het Forum dat door een 3ddprinter was gebouwd. Op die manier kreeg ik een beeld van het gebouw. De man liet het voorwerp bij zich staan, zodat ook de anderen na de lunch het konden bekijken. Rond 12 uur gingen we met z’n allen naar het dakterras waar een bezoekster, van ons een groepsfoto maakte. Het woei er nogal. Ik was dan ook blij toen Joke en ik aan de warme hap in één der restaurants zaten. Daarna gingen we weer met de roltrappen, nu naar beneden om nog wat na te zitten. Al snel kwamen de anderen daar ook. Op de terugweg naar Onnen begon het vrij hard te regenen. Toen Karla bij het Oog en Oorhuis uit de auto was gestapt en ik met Joke op de achterbank zat, zei ik, dat ik dat tikken van die regendruppels op het autodak en wij zo naast elkaar dat wel romantisch vond.

LinkedIn
Share