Een dagje naar het Forum

Op vrijdag 1 oktober hebben we met een aantal mensen het Forum in Groningen bezocht. Voor de meesten van ons was het de eerste keer in dit hele grote gebouw. Via de mail hadden we al wat informatie gekregen, zodat we een idee hadden wat er allemaal te zien is in het Forum. Er was voor iedereen een begeleider, zodat we ieder voor zich aan konden geven waar we graag naartoe wilden.

Per verdieping was er heel wat te zien. Bij een winkel mochten we een kaars in de vorm van het Forum voelen. Hierdoor werd ons beeld iets completer hoe het gebouw eruit ziet. Ook gingen we met onze taststok over de muren, zodat we konden voelen hoe scheef deze zijn. Als blinde heb je daar geen idee van… Eén van de groep is buiten al tastend het hele gebouw rond gegaan om te ervaren hoe groot en welke vorm het gebouw heeft en met wat voor stenen het gebouwd is.

Verder waren er de vele roltrappen, dat blijft een spannende ervaring als je niet (goed) ziet. Uiteraard hebben we ook het dak bezocht. Hier werd ons gewezen waar grote gebouwen in Groningen te zien zijn. Voor sommigen was het gemis van goede ogen op deze dag merkbaar. Wetende dat er zoveel te zien is en dat je dat niet goed meer mee krijgt… Het blijft (af en toe) een pijnlijke constatering. Maar ondanks dat hadden we samen een fantastische dag!

Volg en deel ons: