De pakketdienst

Door: Henk Dekker

Op de kortste dag van het jaar 2021 was ik de enige cliënt. De reden hiervoor waren de verscherpte coronamaatregelen die ingegaan waren om besmettingen met de omikronvariant zoveel mogelijk te voorkomen. Annelie had een klus bedacht namelijk, het rondbrengen van de kerstpakketten naar de vrijwilligers. Ze had de pakketten zelf samengesteld. Het leek me hartstikke leuk om samen met Annelie in de auto op pad te gaan. Voordat we begonnen met de kerstpakketten, bracht ik eerst nog met de benenwagen een paar kerstkaarten rond in de buurt naar mensen die iets voor het OOG en OOR huis hebben gedaan. Daarna kon het eerst pakket in Onnen worden bezorgd. Reina deed niet open. Haar pakketje zette Annelie op een logische plek. Toen we later langs het huis van familie van der Es reden, was het pakketje er niet meer, Reina had het gevonden! Later hoorden we dat de bel het niet deed. Hoewel de zon scheen en er vrijwel geen wind stond, bevroren mijn handen zo’n beetje van het lijf en deden nogal pijn. Eigen schuld, dan had ik maar voor handschoenen moeten zorgen.
Toen waren de mensen aan de beurt die verder weg wonen en stapten we in de auto. Joke woont volgens mij in een droomhuisje met een puntdak. Omdat ze niet thuis was, zetten we ook hier het pakket op een plekje ergens buiten. Karla en Harold ontvingen ons hartelijk. De koffie was lekker en ik legde hen uit hoe ik teksten op de computer schrijf.
Na de soep en stokbrood dat we samen met Ria in het OOG en OOR huis nuttigden, reden we naar Zuidlaren waar Eef woont. Ook Eef stak haar dankbaarheid niet onder stoelen of banken, dat begeleid werd door de blaffende hond. Ine ontving ons in haar huis stammend uit de dertiger jaren van de vorige eeuw, dat gezellig vol is ingericht. Hier dronken we wat en hadden een geanimeerd gesprek. Willem mag dan vlakbij de ringweg wonen, de auto’s die daar rijden hoor je bijna niet. Hij is dan ook zeer tevreden met zijn stekkie in De Hunze. Ik vond het een leuke dag. Ik twijfel wel of ik voor Annelie een hulpje ben geweest, maar we vonden het wel allebei gezellig.

LinkedIn
Share