De verhuizing van de tuin

Afgelopen vrijdag is het laatste onderdeel van het OOG en OOR huis verhuisd; onze lage ‘tuinbak’ stond nog in onze oude tuin.
Gewapend met scheppen en kruiwagens vertrok de klusploeg naar ons oude terrein. De omheining van de bak was snel losgemaakt. Ieder pakte een kant van het hout en zo werd het lopend naar de nieuwe plek gebracht. Daarna begon het zware werk. De grond werd geschept en in de kruiwagen gedaan. Het was even zoeken naar de kruiwagen en het draaien van de schep, om de grond er ook daadwerkelijk in te krijgen. Maar na wat oefenen verliep dat goed. Daarna kon de grond worden gekruid. Robert trok de kruiwagen, omdat hij op deze manier beter kan zien waar hij loopt en hoe groot de bocht is die hij moet maken.
De omheining was goed zichtbaar en voelbaar op de nieuwe plek, dus het kiepen van de grond verliep zonder problemen.
Het was een zware klus, maar voldaan kwam de groep weer binnen!

LinkedIn
Share