Haren helpt Haren

door: Henk Dekker

Op zaterdag 28 mei jl. vond op het Raadhuisplein in Haren, op initiatief van de slechtziende Harenaar Jan van der Meulen, een seniorenmarkt plaats onder de noemer Haren helpt Haren. Op de markt stonden stands van maatschappelijke organisaties zoals: Visio, de Oogvereniging, Humanitas en ook wij van Gehoord en Gezien.
Annelie had op de tafel in de kraam allerlei voorwerpen uitgestald die wij in Onnen gebruiken, zoals kookgerei, spullen voor het bewerken van hout en een spelletje genaamd Duvel op. Foto’s die Annelie had opgehangen, vormden het levende bewijs van hoe belangrijk de dagbesteding voor ons is.
’s Morgens waren Annelie, Joke en ondergetekende van de partij en ’s middags kwamen Bert en vrijwilliger Eef ook naar de stand. Bert en ik hadden een dubbel gevoel bij het orkestje dat vlak bij onze stand optrad. We vonden de muziek mooi, maar het belemmerde wel de gesprekken die we wilden voeren met de bezoekers. De hele dag kwamen die naar ons toe met vragen over onze dagbesteding en onze beperkingen.
Bert en ik hebben ook nog elk een rondje gereden op een driewielfiets met trapondersteuning. Joke begeleidde ons daarbij. Het weer was een grote spelbreker. Het woei de hele dag nogal met af en toe flinke windvlagen, die soms gepaard gingen met regen. Gelukkig hebben we geen schade opgelopen. Rond kwart over 3 hebben we onze stand afgetuigd en onze spullen bij elkaar gezocht. Het is goed dat we ons daar hebben laten zien.

LinkedIn
Share