Bezoek aan de ijsboerderij

Tekst: Henk Dekker
Foto’s: Annelie Westhuis

Ons was bekend dat op zo’n 800 meter afstand van het OOG en OOR huis de ijsboerderij ‘de Onnerpolder’ is gevestigd. Daar zouden we eigenlijk op vrijdag 1 april naartoe gaan, om de jarige Annelie te trakteren op een ijsje, maar die dag lag het ijs letterlijk op straat. Op vrijdag 19 augustus hebben we er dan eindelijk een bezoekje gebracht. Annelie had voor de wandeling ernaartoe een leuke route uitgestippeld, die onder andere over een zandweg voerde. Aangekomen bij de ijsboerderij las Robin aan Jessyca en mij het ruime assortiment aan ijsjes voor. Ik koos de citroensmaak. Terwijl we van onze lekkernij zaten te genieten, voegden de anderen van de vrijdaggroep zich bij ons. Op de terugweg namen we twee bekers ijs mee voor de dinsdaggroep, want de ijsboerderij is namelijk alleen van donderdag tot en met zondag geopend. Op maandag, dinsdag en woensdag wordt het ijs gemaakt.
Het ijs smaakte prima. Het smaakte zelfs naar meer: in oktober, zo is ons beloofd, krijgen we er een rondleiding.

Neem gerust een kijkje op de website van de ijsboerderij. 

LinkedIn
Share