Bezoek aan DoeZoo

Tekst: Henk Dekker
Foto’s: Annelie Westhuis

Op 6 september jongstleden, gingen Annelie, Ria, richard en ondergetekende, naar Leens om daar een bezoek te brengen aan de insektenwereld DoeZoo. Helaas was Jessyca ziek. Bij aankomst bleek er een schoolklas te zijn die daar de speeltuin en het springkussen had ontdekt. Dat leverde een hoop kabaal op. Ik liep met Annelie door het park en kwamen langs de verblijven van onder meer ezels, bijen, wespen en vogels. Achter bepaalde luikjes lagen huiden van onder meer een paard en een konijn. Na de patat kregen we van de eigenaar van het park Ton, een uiteenzetting over dieren, die Richard en ik onder zijn begeleiding mochten aanraken. Hagedissen werden door ons bevoeld, zo ook een egel, een vogelspin kriebelde over onze handen en jawel we mochten een pythonslang om onze hals hangen. Hoewel er geen ruimte werd geschapen om vragen te stellen, was het wel een interessante uiteenzetting. Daarna zijn we weer gaan wandelen en het park verder gaan verkennen. Het mooie is dat je daar tussen de schildpadden kunt lopen. We kwamen erachter dat schildpadden toch harder kunnen lopen dan we tot dan toe dachten. Na nog een ijsje te hebben gegeten, stapten we op en gingen nog even langs Robert die daar vlakbij in Wehe-den Hoorn woont. De rust in die mooie tuin deed ons goed. Het zal even na 4 uur geweest zijn toen Annelie mij thuis afzette.

LinkedIn
Share