Muziek/beweegles van Rhodes

Tekst: Henk Dekker
Foto’s: Annelie Westhuis

De dinsdaggroep kreeg op dinsdag 1 november jongsleden bezoek van Rhodes Selhorst die yogadocente in Groningen is en op een altviool speelt. We verhuisden van de woonkamer waar we koffie hadden gedronken naar de keuken. De tafel werd op de gang gezet, om zo met stoelen samen een kring te kunnen vormen. Rhodes liet allerlei soorten bellen en een rainstick, een langwerpig instrument, die als men het zacht heen en weer beweegt een regengeluid produceert, rondgaan. Ook de viool met de strijkstok ging de kring rond. Gelukkig bleef er niets aan de strijkstok hangen. Er werd stilgestaan bij toonladders die op een viool van belang kunnen zijn die ook door de violiste werden gespeeld. De oefeningen konden we op onze stoel uitvoeren. Denk hierbij aan buig- en strekoefeningen, met de voeten een tennisbal laten rollen en die vervolgens tussen je knieën te nemen en samen trekken aan aan elkaar geknoopte sjaals. Het schoppen tegen een ballon met belletjes daarin, weliswaar schopten we niet hard, duurde niet zo lang, want de ballon knapte, wat ondergetekende niet prettig vond en dat ook aangaf. Toen mochten we even pauzeren en speelde Rhodes op haar viool. Aan het einde van deze sessie kregen we allemaal een instrument in onze handen waarmee we onder de vioolklanken van Rhodes klingelden. We namen rond etenstijd voldaan afscheid van haar.

LinkedIn
Share