De dagbesteding van 29 november

De dag begon voor Annelie en vrijwilligster Karla ietwat chaotisch: de vaatwasser moest nog uitgeruimd worden, de verwarming was vrijdag aan blijven staan met als gevolg dat het binnen bloedheet was, er viel een deurklink uit een deur, er moest beslag gemaakt worden voor de nieuwjaarsrolletjes…

Eén voor één kwamen de deelnemers binnen. Laura en Jessyca haalden hun petjes weer tevoorschijn, want de techniek achter de slimme woonkamerlamp liet het afweten en het licht was hen te fel aan de ogen. Koffie en thee werden ingeschonken en na het doornemen van een artikel over het toenemende aantal slechthorenden en tinnituspatiënten in Nederland, werd iedereen gevraagd wat vandaag te doen.

Activiteit nummer 1 vandaag was het bakken van nieuwjaarsrolletjes. Net als vorig jaar had Evelyn haar ijzer meegenomen en zij zou kniepertjes bakken. Huug, Henk en Jessyca voelden er wel wat voor om deze op te rollen tot nieuwjaarsrolletjes en zo geschiedde. Ondertussen werd er lekker gesocialised en tussen het bakken door ook al wat gesnoept. Aan het eind van de middag werden ze, desgevraagd mét slagroom, opgediend bij de koffie en kreeg iedereen een zakje mee voor thuis.

Ondertussen zaten de anderen niet stil. Henk en Laura waren al snel in de houtruimte te vinden om aan de slag te gaan met een houten kerstboom. Daarvoor moest er gezaagd en geboord worden. Richard was ondertussen buiten druk bezig. Hij is al een paar weken bezig met het maken van een afdakje naast de schuur, zodat de moestuintafels in de winter droog kunnen staan. Bedenken en uitvoeren, hij doet het allemaal. Soms heeft hij even wat hulp nodig, soms een missend stuk gereedschap of bouwmateriaal. Dan komt hij het binnen even vragen en als het niet voorradig is, dan wordt het zo snel mogelijk ingekocht. En zo kwam het dat Richard gisteren nog even op de tandem naar de bouwmarkt ging samen met Annelie om lijm te kopen. Kon hij direct verder met zijn klus.

Voor en na het bakken ging Jessyca aan de slag met een andere omvangrijke klus: speldenprikkunst 2.0. Ditmaal niet voor in het OOG en OOR huis, maar voor aan de wand bij onze buurman. Weken, zo niet, maanden gingen er vooraf aan de daadwerkelijke start. Er moest een ontwerp komen, er moesten materialen worden ingekocht en verzameld, het materiaal moest op maat worden gemaakt en op kleur worden verzameld. De badkamer van het OOG en OOR huis is omgetoverd tot een ware opslag, want het schilderij wordt maar liefst 195 x 195 centimeter groot. En als u het artikel over ons eigen kunstwerk heeft gelezen, dan weet u hoeveel stof en spelden daarvoor nodig zijn! We verklappen nog niet te veel, maar het eindresultaat belooft een kleurrijk en vrolijk geheel te worden. Maar om dat resultaat te bereiken, is er veel werk te doen. Gelukkig had Evelyn na het bakken in de keuken ook nog energie over om in de creatieve ruimte haar steentje bij te dragen. En vrijwilligster Karla? Die was vandaag opperhoofd prikkunst, wat met name inhield dat ze de hele dag stof aan het snijden en knippen was!

Moe maar voldaan, en sommigen een beetje rozig van een klein slokje van het geheime ingrediënt van de rolletjes, keerde iedereen weer huiswaarts.

LinkedIn
Share