Het is Kerst in het OOG en OOR huis

Door: Henk Dekker

Enkele weken geleden ben ik begonnen met het vervaardigen van een houten kerstboom. Toen ik alle houten latten had gezaagd en op elkaar had gelegd, leek het voorwerp op een trap. Toen de ballen en de piek er eenmaal aan bevestigd waren, voelde het inderdaad aan als een kerstboom. Er moest veel gezaagd geschuurd en gevijld worden. Dat maakte dat ik heel veel zelfstandig kon klussen. Het boren van gaten in het hout, heb ik samen met Annelie gedaan. De gaten moesten worden geboord met een kleine en een grotere boormachine. Het optuigen van de boom vond ik een moeilijke klus. De ballen moesten worden ingehaakt. Dit is echt priegelwerk, vooral als je zoals ik nooit hebt kunnen zien. Bert en Annelie hebben mij hiermee geholpen. Vervelend is wel dat het in de winter in de houtruimte erg koud kan zijn. Gelukkig biedt dan een elektrisch kacheltje uitkomst. Op 16 december hebben we het kerstdiner gemaakt en er van genoten. We aten tomatensoep, een varkens en een kiprollade, worteltjes met frietjes, een groentesalade, stoofpeertjes gemaakt door Joke en als dessert een zelfgemaakte ijstaart. De boom staat nu bij mij thuis in de huiskamer op de salontafel. Als het goed is, kan ik samen met anderen daar nog jaren plezier van hebben.

LinkedIn
Share