Dinsdaggroep viert kerst

Door: Huug Hartog

Op vrijdag 16 december en dinsdag 20 december hebben de vrijwilligers en de deelnemers van het OOG en OOR huis weer hun jaarlijkse kerstdiner gefabriceerd en ook genuttigd.
Op dinsdag waren er aanwezig van de vrijwilligers: Alien, Karla en Ria en van de deelnemers Evelyn, Jessyca, Henk, Richard en ikzelf. Laura voelde zich nog niet fit genoeg om te komen.

Het menu bestond uit drie gangen: het voorgerecht was Groninger mosterdsoep, het hoofdgerecht bestond uit sperziebonen, stoofpeertjes, salade, aardappelkroketjes, kiprollade en varkensrollade. Het menu verschilde op twee punten van dat van vrijdag. Zij aten tomatensoep en wortelen in plaats van sperziebonen.
Het nagerecht bestond uit ijstaart van vanille-ijs en meringues en daarbij stukjes fruit.

Richard en Karla gingen ’s ochtends andere dingen doen. Wij,  dat wil zeggen, Ria, Alien, Jessyca, Henk, Evelyn en ik hielden ons bezig met het menu.
Ieder van ons deed wel wat en dat maakte het voor mijn gevoel wel zo gezellig.

Henk en Ria waren verantwoordelijk voor de mosterdsoep. Jessyca sneed de prei en de uien voor de soep en de ingredienten voor de salade, Evelyn schilde het verse fruit, Alien zorgde voor de aardappelkroketjes en de rollades, Ria had al bij haar thuis de stoofperen al gemaakt omdat dat vijf uur moest koken om de karakteristieke rode kleur te krijgen. En ikzelf dopte de boontjes.
De ijstaart hadden Ria en ik voor zowel de vrijdag- als de dinsdaggroep al op dinsdag de dertiende gemaakt en was al die tijd in de vriezer worden bewaard. Het fruit is als laatste op de borden toegevoegd. Die dag hebben we ook de kerstboom opgetuigd.

Het koken ging allemaal in een gemoedelijk e sfeer.

Rond half een konden we gaan eten. Het smaakte ons allemaal goed en er is naar mijn informatie alleen wat fruit overgebleven.

Alles welbeschouwd een zeer geslaagd kerstdiner. Daarna was er wel de afwas. Daar hebben Alien, Henk en ik ons mee bezig gehouden tot grote vreugde van de andere dames.

LinkedIn
Share