Olga en de traditionele Oekraïense soep

Tekst: Henk Dekker

Op vrijdag 27 januari jl. kregen wij even na 13:00 uur bezoek van Olga, die vanwege de oorlog in Oekraïne is gevlucht uit Kiev, via Tsjechië naar Nederland reisde en terecht is gekomen in Haren. Ze kwam op de fiets, want ze weet inmiddels dat je hier in tegenstelling tot Oekraïne heel veilig kunt fietsen. Automobilisten schijnen daar nogal hard te rijden. Annelie heeft haar via Vluchtelingenwerk ontmoet. De dinsdaggroep had al kennis gemaakt met de Oekraïense soep, die goed gevuld en lekker is en die  wij volgens recept van Olga hebben bereid. Ze heeft zich in korte tijd het Engels machtig gemaakt, wat de communicatie zeer ten goede kwam. Olga is een gescheiden vrouw van eind 40 en heeft een dochter, die ook naar Nederland is gekomen, maar weer naar Oekraïne is teruggegaan om daar haar studie voort te zetten. De bezoekster en wij wisselden ervaringen uit over ons levens. Ze vindt de Nederlanders vriendelijk. Ze is uit Tsjechië vertrokken, omdat ze daar werd geconfronteerd met heel veel afbeeldingen van Poetin. We hebben haar door het Oog en Oorhuis rondgeleid. Tegen het eind van haar bezoek heb ik namens ons allen zelfgebakken koekjes aangeboden. Annelie kreeg later een appje van Olga waarin ze schreef dat ze het bezoek aan ons heel leuk vond. 

LinkedIn
Share