Uitnodiging van de Vrienden van Gehoord en Gezien

Beste lezer,

Op zaterdag 10 juni 2023 staat het volgende uitstapje gepland van de stichting Vrienden van Gehoord en Gezien. We gaan met een Amerikaanse schoolbus van Hunebed Highway Express op stap in de provincie Drenthe. Onderweg zullen we uitstappen bij een schaapskooi en bij het grootste hunebed van Nederland. De chauffeur is tevens onze reisleider en neemt jou/u mee op avontuur!

Hoe ziet de dag eruit?

9.30: Verzamelen in het OOG & OOR huis in Onnen met koffie, thee en huisgemaakt gebak verzorgd door Gehoord en Gezien. (Bij grote opkomst: deels binnen en deels onder de carport.)

10.00: Aankomst van de bus. Iedereen mag voelen aan de bus. Nog even naar het toilet en we stappen in.

10.30: Tijd voor vertrek. We rijden naar Borger

11.15: Bezoek aan het grootste hunebed in Borger. Uiteraard krijgen we hier uitleg over en is eer een fotomoment! Het Hunebedcentrum zelf bezoeken we NIET

12.15: Picknicken in de open lucht of bij slecht weer overdekt

13.00: Tijd voor vertrek naar Bargerveen

13.45: Bezoek aan de schaapskooi. De herder zal uitleg geven en in kleine groepjes mogen we de schapen van heel dichtbij bewonderen

15.15: Vertrek richting Onnen

16.00: Aankomst in Onnen en vertrek naar huis

Dit programma is globaal. Het kan zijn dat er iets langer duurt en de tijdsplanning wat wijzigt.

De Amerikaanse schoolbus wordt bestuurd door een professionele chauffeur die ook onze gids zal zijn die dag. Tijdens het toeren zal hij leuk vertellen en natuurlijk is er ruimte voor vragen. De bus heeft een microfoon en Gehoord en Gezien heeft voor zes mensen solo-apparatuur. Natuurlijk mag er in de bus ook worden gezongen en sterke verhalen worden verteld. Of gedichten voorgedragen.  

Praktisch
Voor deze dag vragen we geen eigen bijdrage, omdat we gelukkig een aantal schenkingen hebben mogen ontvangen om de kosten te dekken. Gehoord en Gezien zal in de ochtend zorgen voor koffie, thee en huisgemaakt gebak. Anders dan anders zit er deze keer geen lunch bij. We vragen u/je om zelf lunch mee te brengen inclusief drinken en een flesje water voor in de bus. En wie net als tijdens een schoolreisje wil uitdelen, dat mag natuurlijk! 

In de bus passen 40 personen. We hopen natuurlijk dat we de bus vol krijgen. Dat betekent dat er ruimte is voor 20 mensen die beperkt zijn in horen én zien. Iedereen mag 1 begeleider meenemen. Mocht u/je geen begeleider hebben, dan kunnen wij kijken of er iemand beschikbaar is als vrijwilliger.

Wmo-taxi’s terug kunnen het beste pas worden geboekt bij het vertrek uit Bargerveen. Dit omdat er dan meer zekerheid is over de verwachte aankomsttijd in Onnen.

Aanmelden
Aanmelden kan door een mail te sturen naar: bestuurvrienden@gehoordgezien.nl. Dit kan tot en met zaterdag 3 juni. Vermeld in de mail het volgende:

  • Naam
  • Naam begeleider en mailadres
  • Of je gebruik wil maken van de solo-apparatuur
  • Of je een geleidehond of een rollator meeneemt
  • Of je iets wil vertellen/voordragen in de bus
  • Dieetwensen voor gebak ‘s ochtends

Lukt het niet om te mailen, dan kunt u bellen met Jessyca (0654373380).
Aanmeldingen worden verwerkt op volgorde van binnenkomst.

We hopen zoveel mogelijk van jullie te verwelkomen op 10 juni!

Tot dan!

Met vriendelijke groet,
Het bestuur

Het adres van het OOG en OOR huis is: Mottenbrink 1G, 9755 PP in Onnen

LinkedIn
Share