Breikransje

Breikransje

Door: Jessyca Klaassens – de Wit

Misschien herinnert u zich wel het bericht over het bezoek aan de praalwagen van Evelyn (september 2022). Daarin stond vast ook beschreven dat de jaarlijkse voorbereidingen voor de wagen een maand of zes van te voren beginnen en dat de ‘wagenkoorts’ naarmate de tijd vordert, toeneemt. Als we naar de kalender kijken, dan zien we dat het alweer juli is en dat betekent dat de praalwagentocht over minder dan drie maanden al gereden wordt! 

En dat betekent automatisch ook dat Evelyn alweer druk aan het creabea’en is. En Evelyn zou Evelyn niet zijn als ze daarbij geen grote club mensen om zich heen mobiliseert. Zodoende klonk er in het OOG en OOR huis de afgelopen weken veelvuldig de vraag: ‘Zeg, kun jij breien… ?’. Waarop er steevast om herhaling werd gevraagd, want zei Evelyn nou ‘braille’ of ‘breien’… ? ‘Nee, breien! Kun jij dat?’ En als er dan bevestigend werd geknikt of gemompeld, dan vervolgde Evelyn al snel met ‘want voor de wagen breien we lapjes van 18 bij 18 centimeter. Kijk, van deze wol.’ Dan werd er een bolletje witte wol van de Wibra uit het mandje getoverd en bij wijze van spreken ook maar gelijk twee breipennen. 

Gelukkig kunnen een aantal deelnemers en vrijwilligers (allemaal vrouw) breien en zie hier een foto van het breikransje van afgelopen donderdag. Van al die witte lapjes wordt een grote sneeuwpop gemaakt. Het thema van de wagen van de Hopbouwers, de bouwgroep waar Evelyn bij zit, is dit jaar namelijk ‘Winterpret’. En zo breit een grote groep dames, zowel thuis als in het OOG en OOR huis, in de zinderende hitte van een droge zomer, vast en zeker een pracht sneeuwpop in elkaar! Die we eind september natuurlijk weer met een mooie club deelnemers en vrijwilligers gaan bewonderen (bekijken, betasten, besnuffelen…). Benieuwd naar het eindresultaat? Bekijk hier de foto’s van de sneeuwpop!

Breikransje op donderdag
LinkedIn
Share