Een plankentrekker

Een plankentrekker

Een paar weken geleden werd mij (Miranda, begeleider) gevraagd of ik een idee had om de planken gemakkelijk van een pallet af te halen? Het OOG en OOR huis had namelijk een aantal pallets van mooi stevig hout gedoneerd gekregen,  waarvan de planken nog zeer goed te gebruiken waren.  Maar die moesten natuurlijk eerst ontmanteld worden.  
Begeleider Jochem was ermee bezig geweest maar het kostte hem veel tijd en moeite om de planken los te krijgen en daarna heb je ook nog al de spijkers die er nog uit moeten…

Ik ben gaan googlen en YouTube filmpjes gaan bekijken en zo kwam ik uit op het stuk gereedschap dat een plankentrekker heet. 
De plankentrekker is zelf te maken als je handig bent met ijzer en lassen.
Ik kan wel lassen maar heb geen lasapparaat.
In ons dorp, Eelde, ken ik twee mannen die handig zijn en wel vaker voor mij een klusje doen.
Ik heb Sale een foto gestuurd en Derk heeft hem gemaakt.

Afgelopen dinsdag heb ik de plankentrekker meegenomen en Richard mocht het uit proberen.
Ik hoefde Richard niet veel uit te leggen want hij bekeek het gereedschap van dichtbij en wist direct wat de bedoeling was.

Als je een plank van de pallet wil halen moet je starten in het midden,  je zet het gereedschap onder de plank en om de balk heen. Met een hefboombeweging krik je de plank los. Zo doe je plank voor plank en uiteindelijk wip je de hele plank eraf.

Richard was onder de indruk en ik heb hem regelmatig horen  zeggen: ‘wow, geweldig, jeetje dat gaat makkelijk!’ Na afloop moet je nog wel even de spijkers eruit slaan.  

Richard gaf ook nog een demonstratie aan Jessyca, zodat zij bij het publiceren van dit tekstje een beetje een beeld zou hebben waar het over ging 🙂.  

Ik heb het vermoeden dat Richard nog meerdere demonstraties gaat geven want hij kon er geen genoeg van krijgen.

Kom maar op met de pallets naar het OOG en OOR huis!  

LinkedIn
Share