Fimo freubelen

Op schrikkeldonderdag startten de creatieve dames van de donderdaggroep in het OOG en OOR huis met een nieuwe freubelactiviteit: fimoklei. Dit is een kleisoort dat zacht blijft zolang het niet afgebakken is door de aanwezigheid van een vloeibaar plastificeermiddel. Hierdoor is de klei ook erg goed kneedbaar. 

Onder leiding van Alien gingen de dames aan de slag en zij volgden daarbij het stappenplan op het kennisportaal van Visio. Dit is een speciaal stappenplan voor mensen die op de tast creatief bezig willen zijn. Zie link hieronder. 

Net als in de handleiding maken Stientje, Evelyn en Anna een armband, waarbij een dame zelfs zo enthousiast was, dat het een ketting is geworden. Door ziekte en andere werkzaamheden en activiteiten lag het proces een tijdje stil, maar inmiddels zijn de dames klaar met hun eigengemaakte sieraad. Op de foto’s ziet u het begin van het proces en het eindresultaat! Vindt u ook niet dat het superleuk is geworden? 

LinkedIn
Share