Wandelen langs bronzen beelden

Door: Henk Dekker

Op vrijdag 19 februari jl. bezocht ik samen met het huidige vrijdagclubje en Annelie en Joke de bronzen beeldententoonstelling in de wijk Mikkelhorst in Haren. Langs de paden die in deze wandelroute zijn opgenomen, bevinden zich 12 alle daagse voorwerpen die door de kunstenaars Gerard groenewoud en Tilly Buij uit Leeuwarden, ter gelegenheid van de aanleg van de wijk Mikkelhorst in 1995 zijn vervaardigd. Op deze wijze verdwijnen ze niet in de vergetelheid. Zo bewonderden wij onder meer: een melkpak op een steen, een milkshakebeker onder een bank, een omgevallen leunstoel, een verloren handschoen op een bank en een petroleumstel. De volle vastgeknoopte vuilniszak, de lekke voetbal en de stapel kranten waren voor mij niet te herleiden. Vooral het laatste object voelde als een stapel plaatjes die in een soort bak liggen en door een touw bijeen worden gehouden. Op die manier kwam ik tot het besef dat mijn voorstellingsvermogen toch wel heel beperkt is. Het opvallendste beeld vind ik de leeuw, die een voor ons onduidelijke houding heeft aangenomen. Kent u iemand die een leeuw in huis heeft? Hoewel ik niet zo’n liefhebber ben van beeldende kunst, vind ik deze permanente tentoonstelling echt de moeite waard.

Na de wandeling hebben we een bezoek gebracht aan de vlakbij gelegen zorgboerderij De Mikkelhorst waar men allerlei dieren kan observeren zoals schapen, alpaca’s (berglama’s) ezels en paarden. De winkel op het terrein waar biologische producten worden verkocht is open, maar in verband met de coronamaatregelen voor maar 2 klanten tegelijk. Zowel de kunstroute als de zorgboerderij liggen in een gebied dat uitnodigt om daar eens te gaan picknicken.

LinkedIn
Share