De Webbox

Tekst: Henk Dekker

Op vrijdag 3 februari jl. kregen we ‘s middags bezoek van Derk Martens van Solutions Radio, om ons een demonstratie te geven van de webbox. Met een webbox kunnen visueel beperkten en ook mensen met een visuele en gehoorbeperking, op een gemakkelijke manier luisteren naar onder andere: nieuws uit kranten en tijdschriften, radio en televisieprogramma’s, boeken en hoorspelen die worden aangeboden door Passendlezen, ondertiteling bij televisieprogramma’s, podcast, kerkdiensten en zelfs informatie ophalen van Wikipedia. Men navigeert auditief door een keuzemenu en heeft slechts 5 knoppen ter beschikking. Er is geen computerkennis voor nodig om de webbox te kunnen bedienen. Derk vertelde over het ontstaan van de webbox en liet ondermeer iets horen uit een lokale krant en een fragment van een npo-radio5programma van 28 januari 2023. We hebben ons prima vermaakt met Derk en hingen aan zijn lippen. Wij mogen de webbox op onze locatie een jaar lang gebruiken en zijn hier enorm blij mee!

LinkedIn
Share