De moestuintafel is af!

In het afgelopen jaar is er actief in de tuin gewerkt. Al werkende kwamen we er toen achter dat het best lastig is om als blinde of slechtziende het overzicht te behouden als je in een ongemakkelijke houding dingen op de grond terug moet vinden. Daarom was er een wens om op hoogte te kunnen tuinieren.

Richard werd betrokken in dit plan en hij ging op zoek naar geschikt hout. Hij vond tussen onze voorraad gekregen restjes hout oude schutting planken. Na er rustig over nagedacht te hebben, begon hij met de oude schuttingplanken aan de klus.

Een aantal weken is hij aan het werk geweest. We waren allemaal erg onder de indruk hoe snel en zelfstandig hij deze klus aanpakte. Af en toe was er even iemand nodig die aangaf waar een spijker niet helemaal goed bevestigd was, want dat kan Richard zelf niet zien. Maar verder had hij geen hulp nodig.

Na het bevestigen van het worteldoek stond de nieuwe moestuintafel binnen te wachten op goed weer om naar buiten gebracht te worden en in gebruik te worden genomen. Afgelopen vrijdag was het zover. De tafel werd naar buiten gedragen en voorzien van verse grond. Dinsdag mocht Richard poseren bij zijn pronkstuk. Want dankzij hem kan het tuinieren op hoogte beginnen!

We hebben er zin in!

p.s. Lees ook de deze blog van Richard over de start van dit project!

LinkedIn
Share