Een bijzondere Goede Vrijdag

Door: Huug Hartog

Vrijdag 29 maart – dat was Goede Vrijdag – was toch wel een bijzondere dag in het OOG en OOR huis. Na de koffie was er het gebruikelijke sociale rondje. Daarna was er eerst de verjaardag van Annelie. Nadat we op aanwijzing van Huug haar hadden toegezongen trakteerde Annelie ons op overheerlijk schuimgebak. Wat natuurlijk heel goed werd gewaardeerd.
Daarna hadden we vrije invulling. Wat betekent dat iedereen zelf koos wat hij/zij ging doen. Vlak voor de lunch deden we onze bewegingsoefeningen met de liefhebbers.

Na de lunch was er in het OOG en OOR huis een optreden van een zang- en gitaarduo genaamd Huiskamergeluk. Het duo Huiskamergeluk bestaat uit een bevriend stel van in de zeventig.
Ze hadden alle twee een gitaar en de vrouw speelde ook op een elektrische witte piano.
Ze zongen en speelden voor ons nummers van onder andere de Beatles, Paul McCartney, Doris Day en ook een aantal Nederlandstalige nummers en deden dat op een heel eigen wijze  en op zo’n professionele manier dat het een lust voor het oor was om mee te maken.
Ik kreeg de indruk dat ze het zelf ook leuk vonden om in het OOG  en OOR huis te zijn.

Na afloop van dit mooie optreden kregen ze nog een traktatie die Annelie en ik tijdens de vrije invulling hadden gemaakt. Die bestond uit chocolade met verkruimelde jodenkoeken, verkruimelde rijstwafels en gedroogde abrikozen (rocky road). Er was voor iedereen ook een stukje om te proeven. Het viel bij iedereen in de smaak!

Tegen drie uur kwamen bijna alle taxi’s tegelijkertijd aan en gingen we allen weer naar huis. We konden terugzien op een zeer gelaagde bijzondere Goede Vrijdag!

Huiskamergeluk was al eerder te gast in het OOG en OOR huis.

LinkedIn
Share