Tijd voor ontspanning in het OOG en OOR huis

Als je beperkt bent in horen én zien kost alles bergen energie. Gewone dagelijks activiteiten vragen daarnaast ook heel veel tijd. Hierdoor blijft er weinig tijd over voor ontspanning of een hobby. Vaak kan een hobby niet geheel zelfstandig worden uitgevoerd en wordt daarom maar achterwege gelaten. Hulpmiddelen worden wel aangeschaft, maar de begeleiding om ermee om te leren gaan is vaak onvoldoende. Hierdoor kan het niet (volledig) worden gebruikt.

In het OOG en OOR huis is veel tijd voor een persoonlijke invulling van het programma. Tijdens “de vrije invulling” kiest iedereen zelf wat hij/zij wil gaan doen. Er zijn 3 aparte ruimtes en 3 begeleiders. Zo kan iedereen in alle rust en met het meest optimale licht bezig zijn met activiteiten die hij/zij graag doet of wil leren. Het is mogelijk om te communiceren omdat de omgeving rustig is. Er is iemand aanwezig die even kan assisteren bij een handeling waar goede ogen voor nodig zijn. Daarna kan er weer zelfstandig verder worden gewerkt. Er worden dingen geleerd die in de thuissituatie een vervolg kunnen krijgen. Er is tijd, aandacht en rust.

Ieder doet wat hij graag wil doen; creatief bezig zijn, een inhoudelijk gesprek voeren, een wandeling, een training om de iPhone te leren gebruiken, enz.

De deelnemer geeft aan wat hij/zij zou willen doen, de begeleiding kijkt of het mogelijk is om dit uit te voeren. Want ondanks de ingrijpende beperkingen zijn er nog veel mogelijkheden!

LinkedIn
Share