De houten kerstboom

We krijgen af en toe houtresten die we in onze houtruimte gebruiken. Zo leverde iemand een oude lattenbodem in. Deze hebben we gebruikt om kerstbomen te maken.

Richard heeft eerst alle latten opgemeten en ze op maat gezaagd. Ondertussen leerde hij Henk en Huug te werken met de verstekzaag, zodat zij ook een paar planken hebben gezaagd. Jaap, onze ‘extra vrijwilliger’, heeft alle planken in de lengte doorgezaagd. Nu konden er 2 bomen worden gemaakt.

De mensen van de vrijdag hebben samen 1 boom gemaakt en Richard maakte in zijn ééntje de andere boom. Vol enthousiasme bedacht hij een goede constructie en heeft hij geschuurd, geboord, geschroefd en gelijmd. Daarna heeft hij de boom prachtig versiert. Nu staat de boom te pronken in Richard zijn huis. Wat weer een leuk project!

2

LinkedIn
Share