Bieten uit eigen tuin

Sinds de verhuizing hebben we voor het eerst de beschikking over een echte tuin. In het voorjaar zijn daar ook rode bietjes in gezaaid. Een paar weken geleden was het tijd om die te oogsten.

Het waren mooie kleine bietjes en een week later stonden ze al op het menu. De dinsdaggroep maakte op 9 augustus een bietensalade en een groene salade met frisse dressing. Daarnaast werden er witte en bruine bolletjes gebakken.   

Voor de bietensalade werden er nog wat extra bietjes gekocht, verse munt, Griekse fetakaas, een groene appel, betaalbare noten en balsamicoazijn in huis gehaald. Alles werd schoongemaakt, dan wel gekookt, gesneden of gehakt. Het ging bij elkaar in een mooie schaal et voila.

In de groene salade werden de tomaatjes uit eigen tuin  en sla, komkommer en paprika uit de supermarkt verwerkt.  Daaroverheen werd een dressing van citroen(rasp), olijfolie, knoflook, zwarte peper, chilipoeder, peterselie, grove mosterd en honing gegoten. Een spannende dressing met veel ingrediënten die ik zelf niet zo snel bij elkaar zou zoeken voor een dressing.

Als toetje was er galiameloen. Het eten smaakte iedereen weer goed en de schalen gingen leeg. Aanstaande vrijdag staan er weer bietjes op het menu, maar dit keer helaas niet uit eigen tuin. Volgend jaar weer!   

LinkedIn
Share