’Stoffen’markt

’Stoffen’markt

Door: Jeesyca Klaassens – de Wit

Dinsdag 27 juni gingen Laura en Jessyca samen met vrijwilligster Ria na het eerste rondje koffie op weg naar Groningen. De dames hadden een missie, namelijk stof kopen op de Vismarkt! Omdat stof op de markt veel goedkoper is dan in de winkel of online, leek het hen zeer de moeite waard om zich eens in de drukte van de dinsdagmarkt te begeven. En fysiek stof kopen heeft nog één voordeel: je kunt aan de stof voelen!

Helaas was de stoffenmarkt (na corona?) uitgedund tot nog maar een enkele kraam: Stoffenhandel Henk. Maar Henk heeft dan wel weer heel veel stoffen. Echt heel veel, onderverdeeld in prijsklassen van 1 tot 7 euro per strekkende meter. Waar Laura ging voor mooie stoffen voor een nieuw speldenproject, ging Jessyca voor wafelstof, kinderkatoen en effen. Waar Laura slaagde met heel wat strekkende meters, borg Jessyca slechts één lap oranje stof op in haar tas. Want zoals ze zelf zei: ‘Je moet er maar net tegenaan lopen, dan pas weet je wat je zoekt’. Maar inspiratie deed ze volop op, want stoffenhandel Henk heeft heel veel mooie stretchstoffen voor bovenkleding, jurkjes en rokken. Nu alleen nog even leren hoe dat te maken.

De heerlijke geuren op de markt deden de dames verder lopen om te ontdekken wat er nog meer te halen viel. De koekjes en noten roken heerlijk, maar lieten ze links liggen. Kant-en-klare jurken waren het ook niet en de sjaals waren niet van het juiste materiaal om er iets anders van te naaien. Gelukkig was daar wel de ingeving om aardbeien te kopen en dat leverde, na wat vergelijkend warenonderzoek, twee kilo rood fruit op in (plastic) zakken. Plus nog wat tomaten, komkommers en sinaasappels. Met grote dank aan Ria, die de ogen en oren van Laura en Jessyca, was!

Met een voldaan gevoel en blij dat ze weer wat van de sfeer van een markt hebben kunnen proeven, keerden de dames terug naar het OOG en OOR huis. Om daar gelijk maar even te melden dat dit soort uitstapjes gewaardeerd wordt en zeker vaker op het programma mogen staan!

En de aardbeien? Die smaakten hemels!

p.s.: Pas op de terugweg dachten de dames weer aan een foto. Bij gebrek daaraan hier een foto van stofhandelaar Henk (dank rtvnoord) en een paar aardbeien.

LinkedIn
Share