Uitnodiging van de Vrienden van Gehoord en Gezien

Uitnodiging jaarlijks uitstapje van de Vrienden van Gehoord en Gezien 

Beste lezer, 

Een aantal maanden geleden ontving u van ons een uitnodiging voor het jaarlijkse uitstapje op zaterdag 1 juni. Het uitstapje zou plaatsvinden in Eenrum waar we een kaarsenmakerij, klompenmakerij en de molen zouden bezoeken. Helaas kregen we pas geleden slecht nieuws. De kaarsenmakerij en het grand-café waar we zouden lunchen zijn failliet gegaan. Daarom hebben we het uitstapje in Eenrum geannuleerd. 

Tegelijkertijd zijn we op zoek gegaan naar een alternatief en deze hebben we ook gevonden. Op 1 juni biedt de stichting Vrienden van Gehoord en Gezien u nu een dagje weg aan naar De Graanrepubliek (Bad Nieuweschans) en De Cleyne Hortus (Nieuw Beerta) aan. 

Programma:

10:15: We worden verwacht bij De Graanrepubliek, Oudezijl 1, 9693PA Bad Nieuweschans. Na een kopje koffie nemen we deel aan ‘De Graanrepubliek Experience’, een reis door de stokerij, brouwerij en bakkerij. De plek waar de makers de smaak van het graan weten te perfectioneren tot de beste producten. Tijdens de rondleiding kunnen we onze zintuigen gebruiken om kennis te maken met deze producten. Na de tour is er de mogelijkheid om producten te kopen. 

12:00: Lunch in De Graanrepubliek. We lunchen met een broodje, kopje soep en een drankje.

Na de lunch vertrekken we naar ‘De Cleyne Hortus’, in Nieuw Beerta. Dit is ongeveer 5 minuten rijden. Het adres is Hoofdweg 43, 9687 PJ. 

13:30: Start rondleiding. We worden rondgeleid door een gids in deze middeleeuwse tuin. Er is ook een theetuin bij, waar we een kopje thee zullen drinken met iets lekkers erbij. Mocht u geen energie meer hebben voor de rondleiding, dan kunt u zelf de tuin bekijken of uitrusten in de theetuin. 

14:30: Afsluiting. 

Aanmelden

Voor de uitstap naar Eenrum hebben zich al een aantal deelnemers aangemeld. We begrijpen dat, als het alternatief u niet naar wens is, u liever niet meegaat. Laat dit ons dan weten. Dan storten wij de eigen bijdrage terug indien deze al is betaald. We hopen natuurlijk dat u wel van de partij bent! 

Bent u enthousiast geworden en wilt u ook mee? Meldt u dan aan door de volgende gegevens te mailen naar bestuurvrienden@gehoordgezien.nl of te bellen met Eef Vosselman: 06 10 51 82 52. 

1: uw naam

2: uw e-mailadres

3: de naam van uw begeleider

4: het e-mailadres van uw begeleider

5: eventuele dieetwensen

Er is plek voor 12 deelnemers en 12 begeleiders/tolken. Per koppel is de eigen bijdrage 15 euro. U kunt zich tot zaterdag 25 mei aanmelden. Aanmeldingen worden verwerkt op volgorde van binnenkomst. Na aanmelding krijgt u een bevestiging waarin staat hoe u (vooraf!) kunt betalen. We gaan ervan uit dat iedereen zorgt voor een eigen begeleider / vrijwilliger.

Het uitstapje wordt deze keer gesponsord door het Mamamini Goededoelenfonds, waarvoor hartelijk dank! 

Met vriendelijke groet,

Het bestuur van Stichting Vrienden van Gehoord en Gezien. 

* De stichting richt zich op doofblinden, zonder verstandelijke beperking, die kunnen communiceren via spraak (geen gebarentaal of tactiele communicatie), woonachtig in Friesland, Groningen en Drenthe. 

LinkedIn
Share