Voelbare topografieles

Voelbare topografieles

Anneke gaf aan dat ze graag op zoek wil gaan naar een geschikte atlas om onder haar beeldscherm loep te leggen. Na alle nieuwsberichten op de radio en de televisie over oorlogsgebieden zou ze graag helder hebben hoe landen ten opzichte van elkaar liggen. 

Deze wens van haar begreep ik (Annelie) goed, want ook ik heb op een dag een kaart erbij gepakt om te kijken waar Oekraïne precies ligt en hoe het zit met de Gazastrook. 

Zo kwamen we op het idee om een kaartje op het internet op te zoeken en dit voelbaar na te maken.

Het was best een puzzel om dit duidelijk te maken, maar vrijwilliger Anneke (Anneke 3 genoemd) heeft het voor elkaar gekregen. Zowel Robert als Anneke hebben nu een beter beeld hoe het gebied rondom Israël eruit ziet.

In het OOG en OORhuis hebben we puzzels van de Benelux en van Europa. Zo konden Robert en Anneke hun topografiekennis weer ophalen. Ik was onder de indruk van hun kennis! Door het voelen van de provincies en de landen, konden ze een beeld vormen hoe groot het is en wat voor vorm. Het was het leuk om te voelen hoe groot landen ten opzichte van elkaar zijn. Het werd duidelijk hoeveel groter Frankrijk is dan Duitsland. En dat Nederland echt maar een piepklein landje is ten opzichte van de rest. 

Ook de provincies in Nederland werden met elkaar vergeleken. Het was een leuke activiteit om samen te doen we hebben er van genoten.

LinkedIn
Share