Hoepels maken

Stientje zocht een flink tijdje geleden een nieuwe activiteit om te gaan doen. Toen zagen we de hoepels staan en vroegen ons af of we hier wat mee konden doen. Uiteindelijk kwamen we op het idee om touwen te spannen in de hoepel , zodat er geweven kon worden.
Eerst begon Stientje met het weven van wol. Daarna bedacht ze dat het leuk zou zijn om verschillende materialen te gebruiken. En zo ging Stientje aan het werk met stof, kralen, netjes, vlechtwerk en dergelijke. Heel bewust koos Stientje voor veel kleur in haar hoepel. De hoepel heeft ze omwikkeld met stof én ze heeft ruimte gecreeerd aan de uiteindes zodat de kralen goed zichtbaar zijn. Tot slot heeft ze nog harten bevestigd die onder de hoepel hangen.
Het werd een prachtig geheel, dat anderen ook aansprak en zo kwam het dat niet lang daarna ook Evelyn met een hoepel aan de slag ging. 


Evelyn heeft gewerkt met twee kleuren; roze en wit/zilver. Ze gebruikte ook vele materialen zoals stof, touw, kralen, klosjes van hout, roosjes en andere creatieve materialen. Weken was Evelyn aan het werk en het geheel werd steeds mooier én zwaarder. Tot slot vlocht ze touwtjes die verticaal naar beneden kwamen te  hangen. 


Als laatste ging Eef aan de slag met een hoepel. Zij gebruikte de kleuren paars/lila met creme. Verder werkte ze zoveel mogelijk met natuurlijke materalen. Knopen en klosjes van hout, katoen, wol en linnen. Ook dit werd een prachtige hoepel, met geregen kralen die eronder hangen.

In onze hal in het OOG en OOR huis genieten we al sinds de open dag van deze creatief gemaakte hoepels. Het is een prachtig geheel geworden!

LinkedIn
Share