Drumles van Jochem

1, 2, 3, 4.   Dat hoorde je op donderdag 21 en dinsdag 26 maart achter elkaar door in het OOG en OOR huis.  Voor wie wilde, stelde Jochem zijn drumstel beschikbaar om de beginselen van het drummen op te oefenen.  Het tellen ging uiteraard gepaard met boem, boem, boem, boem.  

Ten eersten oefenden we aan tafel het basisritme. Belangrijk daarbij was dat je de handen gekruist hield: metje rechterhand sloeg je links en met je linkerhand sloeg je rechts.  Hoewel de houding zo aan tafel met lange drumstokken nog wat onnatuurlijk aanvoelde,  zou dit straks helemaal goed komen.  Rechts, rechts, links en rechts, rechts. Dat ging nog wel, maar toen kwam ook de bas erbij, ofwel met je rechtervoet op de eerste tel op de grond stampen en straks het pedaal indrukken.   

Om beurten mochten we naar de ontspanningsruimte waar het elektrische drumstel stond opgesteld.  Tijd om het geleerde in de praktijk te brengen.  En hoewel het een elektrisch drumstel betrof, kon je in het hele OOG en OOR huis meegenieten van de (mis)slagen.  Want het bleek voor niet iedereen even makkelijk te zijn om in het ritme te blijven drummen.  Gelukkig was er ook tijd en ruimte voor vrije variatie en wilde Jochem ook voor ons nog een stukje spelen.

Een geslaagde workshop en voor herhaling vatbaar, want het was geweldig en leuk om met een ander instrument kennis te maken!   

LinkedIn
Share