Kleuren zien, maar dan anders

Kleuren zien, maar dan anders

 

Creatief bezig zijn is een leuke hobby. Maar wat als je dat graag doet, maar je de kleuren niet meer van elkaar kunt onderscheiden? Als je niet meer kunt zien dat je per ongeluk de lucht groen verft en de zee geel?

In het OOG en OOR huis hebben we hier iets op bedacht. We ‘merken’ de verf, de potloden en de stiften etcetera. Dat doen we nu nog visueel met een sticker met daarop geschreven welke kleur het is. Dit is voor diegenen die nog een beetje kunnen zien of een loep gebruiken. Maar het kan uiteraard ook met een brailleertang en goede lijm!

Op onderstaande foto zie je één van de kunstwerkjes die afgelopen week zijn gemaakt. Dit is een combinatie van kleuren met soft pastels en het invullen van een sjabloon met potlood. Mooi he? Later zullen we nog eens uitgebreid schrijven over het werken met soft pastels, want daar zijn we een beetje verslaafd aan geraakt in het OOG en OOR huis!

 

Gemerkte potloden

Op de potloden kun je lezen welke kleur het is
Kaarten gemaakt met soft pastels en kleurpotloden
Met soft pastels en kleurpotloden gemaakt
LinkedIn
Share