Het treintje

Door: Richard Sikkes

Omdat er even geen groot project in de planning zat en er dus tijd over was voor een klein projectje, is samen met Annelie besloten om een treintje te gaan maken van hout. Leuk als speelgoed, of als decoratie. Zo gezegd, zo gedaan. Aangezien we veel resthout hebben en dus ook veel blokjes en korte plankjes, was het vinden van geschikt materiaal niet zo heel moeilijk. De wielen zijn met een gatenzaag uit een plank geboord en geschuurd. De bodem van de locomotief is een afgewerkt plankje en daarop zijn een blok en andere plankjes gelijmd en geschroefd, het moet tenslotte ook niet meteen weer uit elkaar vallen, dus het moest goed vastzitten. Omdat het geschikt moet zijn om mee te spelen, moet alles goed afgerond worden (ronde hoeken en randen, geen scherpe kantjes/punten red.). Het grote afgeronde blok is met een schuurmachine bewerkt zodat het de ronding van een tank heeft. De andere planken voor de cabine zijn voorzien van ramen, het hout wat uit die gaten kwam is weer gebruikt om er wielen van te maken.

Dan moesten er nog een aantal karretjes gemaakt worden, zodat er een echt treintje ontstaat, deze kunnen met een haak / oog verbinding aan de locomotief vastgemaakt worden.

Men kan het treintje gewoon blank laten, of voorzien van een kleurtje, afhankelijk van het doel. Voor kleine kinderen is het leuk om felle kleurtjes te gebruiken voor de diverse onderdelen.

Natuurlijk moet er ook lading of inhoud voor de karretjes komen, dit moeten echter niet al te kleine onderdeeltjes zijn, want kinderen stoppen alles in hun mond.

Het ontwerp van het treintje is afgekeken van enkele foto’s en zo uit het hoofd nagemaakt.

Bij interesse in een gepersonaliseerd treintje, neem contact op met Gehoord en Gezien! 

LinkedIn
Share