De puzzeltoren (Geocaching)

De puzzeltoren (Geocaching)

Door: Richard Sikkes

De puzzeltoren is tevens een onderdeel van het grote Geocaching spel en is voorzien van een afneembaar dak en omhulsel, waardoor de eigenlijke puzzel tevoorschijn komt. Deze bestaat uit een aantal draaibare blokken. Aan de bovenkant kan er een potje met code ingestopt worden en door de blokken te draaien, zal het potje steeds een verdieping naar beneden zakken, totdat ‘ie er aan de onderkant weer uitkomt.

Dit was best wel een uitdaging om te maken, want hoe zorg je ervoor dat de blokken kunnen draaien en dat het potje niet meteen helemaal naar beneden valt? Na het nodige gepuzzel, materiaal aftekenen en het boren van de gaten in de blokken, zijn ze vervolgens op een bezemsteel geregen, zodat ze kunnen draaien. De gaten waar het potje doorheen moet vallen, zitten op verschillende plaatsen, maar aan de buitenkant is dit natuurlijk niet zichtbaar waar ze zitten.

De toren eromheen is bedoeld om de puzzel te beschermen tegen de regen en andere weersinvloeden. Het dak is tevens voorzien van dakleer, zodat het bij het huisje past qua stijl. Het is de bedoeling dat al deze spelelementen in de tuin van het OOG en OOR huis komen te staan.

Wilt u ook een uniek Geocaching spelelement voor in uw tuin? Neem dan contact op met Gehoord en Gezien! 

LinkedIn
Share