Houder voor draadloos opladen iPhone of iPad

Houder voor draadloos opladen iPhone of iPad

Door: Richard Sikkes

Tegenwoordig kunnen de nieuwere telefoons en tablets draadloos opgeladen worden, dat is heel mooi, want dat scheelt geklooi met die lastige stekkers, waar wij blinden en slechtzienden nog weleens moeite mee hebben. Maar het vinden van de juiste positie om draadloos op te laden, is toch ook nog wel een dingetje: zit je telefoon of tablet ernaast, dan loopt het opladen niet soepel of lukt het helemaal niet. Voor dit probleem heb ik (Richard)  een oplossing bedacht: een houder waar je je telefoon of tablet op kunt leggen en die ervoor zorgt dat het apparaat altijd juist gepositioneerd is om goed op te kunnen laden.

In de houder past een MagSafelader van Apple. De afgebeelde houder is een prototype en gemaakt voor mijn iPhone (SE 2022). Echter is niet elk model telefoon even groot. Zodoende werkt deze houder bijvoorbeeld niet voor een iPhone 8, omdat deze een stuk groter is en een iPad is nog veel groter. De oplossing hiervoor is het maken van een universele houder met verstelbare steunen die je eenmalig in hoeft te stellen voor jouw apparaat.

De gebruikte Magsafelader is van Apple (44,95 euro), maar een MagSafelader van de Action (8,95 euro) behoort ook tot de mogelijkheden. Deze worden echter NIET meegeleverd en dienen apart aangeschaft te worden. Bij interesse, neem contact op met Gehoord en Gezien. 

LinkedIn
Share