Het insectenhotel van Henk

Tekst: Henk Dekker
Foto’s: Alien van den Berg

Op vrijdagochtend 14 juli heb ik samen met Jochem de bouw van het insectenhotel voltooid. Eerder werkte ik hieraan onder begeleiding van Annelie en Zahra. Het bouwwerkje bestaat uit 4 etages. Op de onderste etage heb ik houtblokjes en dennenappels neergelegd. Op de tweede heb ik twee isolatiestenen met daarin gaatjes geplaatst. Op de derde verdieping kunnen insecten zich door het gaas op een bedje van houtsnippers laten zakken. De vierde etage, dus pal onder het schuine dak, heb ik opgevuld met bamboestokjes. Het zagen, het boren, het indraaien van schroeven met de schroefboormachine, het op maat knippen van de bamboestokjes en het schuren ging me goed af. Ik heb voor het eerst in mijn leven met een lijmpistool gewerkt. Er zijn gelukkig geen gewonden gevallen. Ik heb het plan opgevat om dit hotel op de open dag in oktober te verkopen. De opbrengst gaat helemaal naar de stichting Vrienden van Gehoord en Gezien

LinkedIn
Share