De groentesnijder

Tekst: Henk Dekker
Foto’s: Annelie Westhuis

Kortgeleden zag Annelie bij de Aldi een groentesnijder in het schap liggen, waarvan ze dacht dat die erg geschikt zou zijn voor onze doelgroep. Ik heb het apparaat samen met vrijwilligster Ria uitgeprobeerd door er aardappelen mee te snijden. Het instellen is niet zo eenvoudig, maar verder is het een handig hulpmiddel om mee te werken. Snijd je je aardappelen er mee, dan kun je er schijfjes, patatjes en dunne sliertjes van maken. De snijder die gemaakt is van hard plastic, is inklapbaar, beschikt over drie draaiknoppen, eenlange drukknop bovenop waarmee de mesjes bediend kunnen worden en een opvangbak om de gesneden producten op te vangen. Je hebt twee handen nodig om de het apparaat te bedienen. 

Naderhand heb ik samen met Ria alle vormen aardappeltjes gebakken in een pan met een beetje boter. Zodoende konden we ieder tijdens de lunch genieten van een warm hapje.

LinkedIn
Share