De visuele timer

De visuele timer

Nee, niet voor onszelf, maar voor de dochter van Jessyca, want zij is tegenwoordig erg van het televisiekijken. En televisiekijken is oké, maar niet non-stop als je 2 jaar bent. Annelie vroeg Jessyca laatst hoe ze haar dochter duidelijk maakt hoelang zij nog mag kijken. Daar had Jessyca geen beter antwoord op dan ‘nog X minuten’, maar een klein kindje heeft natuurlijk niet het besef wat seconden, minuten en uren inhouden. Daarop opperde Annelie een visuele timer, iets wat zij in het verleden ook gebruikte bij zeer slechtziende kinderen. 

Wat is een visuele timer?
Een visuele timer is een klokje, groot of klein, waarop je net als op een kookwekker de resterende tijd kunt instellen. Het enige verschil met een kookwekker is dat de tijd die over is, rood kleurt. Stel; je stelt het in op een halfuur, dan draai je van 0 tot 30. Dat deel van de cirkel wordt dan rood gekleurd. Zijn er nog vijftien minuten over? Dan is slechts een kwart van de cirkel nog rood gekleurd en zo loopt met de wegtikkende tijd ook het rode vlak terug. Na wat navraag bij andere moeders kwam Jessyca erachter dat er bij de HEMA een visuele kookwekker te koop is voor 6,50 euro die magnetisch is.

De houder
Omdat Jessyca de timer niet in de keuken wil gebruiken maar bij de televisie, moest er een constructie worden bedacht om hem neer te zetten. (De kookwekker is rond en rolt uit zichzelf weg). Ze kocht bij de Aldi een bijpassend magnetisch schroevenbakje en vroeg aan Richard om deze te verwerken in een houder. Richard maakte van hout een stabiele constructie waarin het bakje verticaal werd bevestigd. Op die manier is de visuele timer goed zichtbaar voor Naomi en gemakkelijk uit de houder te nemen om hem op te winden. 

Foto’s zeggen in dit geval echter meer dan woorden en geven een beter beeld van hoe en wat. 

Wilt u ook zo’n handige houder voor de kookwekker / visuele timer van de HEMA? Neem dan contact op met Gehoord en Gezien, dan kan Richard een houder naar uw wens ontwerpen! 

LinkedIn
Share