Winterpret – bezoek aan de praalwagen van Evelyn, editie 2023

Door: Evelyn Geersing

Misschien weet u het nog, vorig jaar hebben de Hopbouwers uit Peize, de bouwgroep waar ik (Evelyn) onderdeel van ben, ook een praalwagen gebouwd en hebben wij van het OOG en OOR huis ook meegeholpen met de wagen. Toen waren we druk met lapjes vouwen en spelden en dit jaar met sneeuwballen maken en lapjes breien en haken. Elke week werd er wel wat aan gedaan in Onnen. 
Anneke had een sneeuwbalmachine gemaakt. Ze maakte veel sneeuwballen voor de wagen. Zelfs op vakantie in Egmond aan Zee waren we er druk mee. Maar er werd ook fanatiek gebreid en gehaakt door onze groep. 
De optocht was op zaterdag 23 september in Roden en het thema van de kar van de Hopbouwers was winterpret. We hebben de vijfde prijs gewonnen. We hebben veel plezier gehad. De wagen is heel mooi geworden. Aan de voorkant was een après-skibar met daar boven een grote skihelm, er waren veel sneeuwballen en sneeuw. De andere blikvanger was een grote sneeuwpop, aangekleed met de gebreide lapjes. 
Op 28 september gingen we met de donderdaggroep een rondje om de wagen lopen. Onze groep was compleet. Harry en ik (Evelyn) hebben verteld wat er op de wagen stond. Ze vonden het prachtig! De verschillende materialen waarmee gewerkt is waren goed voelbaar. Vooral het hondje, wat tegen de sneeuwpop stond te plassen vonden ze leuk. Maar ook de skiër onder de sneeuw zorgde voor een grote lach. 
Het was een geslaagde morgen. Iedereen vond het mooi om te zien en te voelen wat er met onze bijdrage is gedaan. Hopelijk kunnen wij van het OOG en OOR huis      volgend jaar weer meehelpen met de wagen.

LinkedIn
Share